Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Fileto

Somon Izgara Köfte

4 KİŞİLİK

Malzemeler:

500 g Somon Fileto (Derisiz, ince kıyılmış)
1 Adet İri Soğan
2 Diş Sarımsak
½ Ekmek İçi (Bayat)
1 Tatlı Kaşığı Ayçiçek Yağı
Kimyon, Yeni Bahar
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:

Somon fileto ince ince doğranır veya kıyma makinesinden geçirilir. İçerisine rendenin ince tarafı ile soğan rendelenir. Sarımsaklar ve ekmek içi de rendelenerek somonların içerisine ilave edilir.

Daha sonra ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar ve ayçiçek yağı ilave edilerek malzemeler yoğurulur. Izgara köfte şekli verilerek teflon tavada veya ızgarada kızartılır.

Patates püresi ve sebze garnitürleri ile servis yapılır.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın